Αθανασια Τζιωρτζη
Η Δρ Αθανασία Τζιωρτζή είναι κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Δημόσια και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ειδίκευση Marketing/Management), μεταπτυχιακό στη Διαφήμιση και Μάρκετινγκ από το Leeds University, UK και διδακτορικό στον τομέα του Μάρκετινγκ από το University of Sheffield, UK . Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώθηκε στην ηθική του μάρκετινγκ και ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις της διαφήμισης στα παιδιά (τίτλος διατριβής: The perceived effects of food reklam on children in Cyprus).
Η Δρ Τζιωρτζή είναι Λέκτορας Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Frederick Κύπρου, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ακαδημαϊκός συντονιστής της Εξειδίκευσης Ψηφιακού Μάρκετινγκ στο πλαίσιο του Προγράμματος BA Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και διδασκαλία ενοτήτων σχετικών με το μάρκετινγκ τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με έμφαση στο βιώσιμο μάρκετινγκ και την ηθική.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ηθική της επικοινωνίας του μάρκετινγκ και πιο συγκεκριμένα στο βιώσιμο και κοινωνικό μάρκετινγκ, στην κατανόηση της διαφήμισης από τα παιδιά και στις επιπτώσεις της διαφήμισης στα παιδιά. Έχει δημοσιεύσει κεφάλαια βιβλίων και εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων σχετικά με το μάρκετινγκ με αξιολόγηση από ομοτίμους. Η Δρ Τζιώρτζη συμμετέχει σε πολλά χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα ως ερευνήτρια και ειδικός σε θέματα μάρκετινγκ. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τη Μονάδα Προστασίας της Φύσης του Πανεπιστημίου Frederick συμμετείχε σε πολλά χρηματοδοτούμενα έργα της ΕΕ από το LIFE, όπου ήταν υπεύθυνη για την εκπόνηση μελετών κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων. Ενδεικτικά χρηματοδοτούμενα έργα που συμμετείχε περιλαμβάνουν: «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών» (LIFE16 GIE/CY/000709) (2017-2020), «Ολοκληρωμένη διαχείριση της διατήρησης του βιότοπου προτεραιότητας τύπου 9590* στην τοποθεσία Natura 2000 Κέδρον-Κάμπος» (LIFE15 NAT/CY/000850) (2016-2021) και «Διαχείριση του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος» (LIFE IP PHYSIS - LIFE 18 IPE/CY/000006) (2019-2029) . Στο τελευταίο έργο είναι συντονίστρια της δράσης Δ3 «Παρακολούθηση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων του έργου».